Navrhujeme a projektujeme: rodinné domy a vily | komerční budovy | sportovní areály | rekreační objekty

Již více jak 10 let se zabýváme projektovou činností ve výstavbě. Poskytujeme komplexní služby z oblasti přípravy stavby. Ve svých návrzích a technických řešeních je našim cílem realizovat představy klientů, kombinující nejvyšší funkční a estetickou kvalitu.

Novostavba rodinného domu v Ženklavě 2

Parcela, na kterou je dům navržen, se nachází v obci Ženklava, na okraji přirozeně zastavěné části. Pozemek je mírně svažitý směrem k jihu a kromě „čáry na mapě“ je definován z jižní strany obecní komunikací a ze západní strany sousedním domem. Celkově je pozemek velmi slunný s výhledem na Veřovické vrchy a částečně i Beskydy.

Dům je navržen tak, aby do budoucna vyhověl požadavkům 4-5 členné rodiny. Jedná se o jednopodlažní stavbu obdélníkového půdorysu doplněnou objektem dílny s krytým parkováním pro 2 auta. Na pozemku je dům umístěn tak, aby byl v dostatečném odstupu od silnice na jižní straně a zároveň poskytl dostatek soukromí vzhledem k sousednímu pozemku na západní straně. V jižní části pozemku je dům od silnice částečně odcloněn objektem dílny, ze západu se počítá s bariérou zeleně.

Konstrukčně se jedná o jednoduchou obdélníkovou stavbu s asymetrickou sedlovou střechou. Dům je založen na betonových pasech se ztraceným bedněním, stěny jsou navrženy z keramických broušených tvárnic, z vnitřní strany omítnuty, z vnější strany opatřeny tepelnou izolací a částečně kamenným obkladem a omítkou. Střešní konstrukce je navržena jako dřevěný krov s pálenou střešní krytinou. Okna plastová.

autor studie: Ing. arch. Václav Kocián

Comments are closed.